Mantis Garnaal principe

U  vraagt zich wellicht  af  waarom in ons bedrijfslogo het hoofd van een  garnaal verwerkt is.
Voor alle duidelijkheid, dit is  geen alledaagse garnaal, maar de Mantis garnaal.

De Mantis garnaal is  een erg intrigerend en uitzonderlijk  dier  dat, verschillend van zijn andere soortgenoten , onder het hoofd twee knuppels heeft hangen.
Met deze twee knuppels kan de Mantis garnaal in één slag , die een  snelheid  van  83 km/u bedraagt, zijn prooi raken. De prooi mag een harde schelp  als omhulsel hebben en mag groter zijn dan de garnaal zelf, maar breken doet ie.  Erg  opmerkelijk is  dat de prooi twee keer wordt geraakt.  Eerst door de impact van de fysieke aanraking van de twee knuppels  en daarna door de schokgolf die uiteenbarstende cavitatiebubbels  teweegbrengen  door de snelheid van de slag.

Wij refereren hier zeker niet naar het violente aanval- en verdedegings mechanisme van dit uitzonderlijke zeedier, maar wel naar de krachtige en gepunte resultaatgerichte performantie die dit kleine dier kan produceren : Het David en Goliath principe. Een krachtige en gepunte performantie  die gedragen wordt door een uitgebalanceerde  visie, die de mens  en het zakelijk streven in evenwicht houdt, een doelgerichte  research en  een positieve,  directe communicatie.

Wetenschappers bestuderen hun kracht, moleculaire structuur en gezichtsvermogen omdat het allemaal zo ongewoon is.
Eén kracht die meerdere resultaten neerzet !

Met dank aan Jean Bosco Safari